logo  Društvo "Joga v vsakdanjem življenju" Ljubljana

  • vpisi

    Vpis in članarina

  • urnik

    Lokacije in urnik vadb

  • video

    Video predstavitev

 

hrbtenica1

Joga za hrbtenico in sklepe I je namenjena osebam s težavami s hrbtenico in/ali sklepi, rekovalescentom, manj gibljivim, s povečano telesno maso in seniorjem. Je najbolj blaga vadba in je lahko priprava za stopenjsko vadbo. Po težavnosti je primerjljiva z jogo proti stresu. V prvi polovici semestra je poudarek na sproščanju, razgibavanju in vajah za hrbtenico, v drugi polovici je več vaj za sklepe in za krepitev mišic. Po zaključenem semestru lahko nadaljujete na nadaljevalni jogi za hrbtenico in sklepe ali na prvi stropnji.

Joga za hrbtenico in sklepe II je nadaljevanje začetne stropnje joge za hrbtenico in sklepe. Po težavnosti je primerljiva s prvo stopnjo. Večji poudarek je na krepitvi mišic in gibljivosti sklepov. Po zaključenem semestru lahko nadaljujete (ali vzporedno vadite) na prvi ali drugi stopnji.

Joga za hrbtenico in proti stresu: v stresu se vse telo zakrči in če stres dolgo traja, se napetosti kopičijo in vplivajo najbolj na hrbtenico in ramenski obroč. Poslabša se delovanje vsega telesa, kar vpliva tudi na psiho. Prevladuje delovanje simpatičnega dela avtonomnega živčnega sistema, ki je bolj aktiven, kadar smo aktivni in še posebej v stresu. Vaje za sproščanje, predvsem raztezne vaje in izmenično krčenje in sproščanje posameznih delov telesa ter razgibavanje hrbtenice dobro vplivajo na telo in psiho, ker nas preusmerijo na močnejše delovanje parasimpatičnega dela avtonomnega živčnega sistema, ki je bolj aktivno, kadar smo sproščeni in se telo regenerira. Zelo nam koristi tudi pranajama, še posebej tehniki bhudžangini in brahmari. Odlična je tudi tehnika globokega sproščanja joga nidra, ki se je naučimo pod vodstvom inštruktorja, nato pa jo lahko vadimo tudi sami po posnetkih. Tako se vaje za hrbtenico in proti stresu dobro dopolnjujejo in jih priporočamo vsem, ki čutijo, da potrebujejo nekaj, s čemer bi se sprostili in lažje zadihali (fizično in v prispodobi).

Kontaktni podatki

naslov Joga center 
Selanova 16, 1000 Ljubljana
gsm 040 221 108
od ponedeljka do četrtka
od 10.00 do 11.00 in od 16.00 do 17.00

mail info@joga-ljubljana.org

Prijava na e-novice

captcha 

Go to top