logo  Društvo "Joga v vsakdanjem življenju" Ljubljana

 • vpisi

  Vpis in članarina

 • urnik

  Lokacije in urnik vadb

 • video

  Video predstavitev

alakhpurijii

Sri Alakh Puriji je legendarni duhovni učitelj s Himalaje, ki se po svoji volji materializira in dematerializira, tako pravijo ljudje. Spremlja ga skupina učencev, ki se občasno tudi pojavi z njim.

devpuriji Paramjogeshvar Sri Devpuriji je utelešenje Šivine moči. Živel in učil je v okrožju Sikar v Radžasthanu (severozahodna Indija), od sredine 19. stoletja do leta 1944, ko je zapustil telo.
mahaprabhuji Sri Dip Narajan Mahaprabhuji je prav tako živel in poučeval v Radžasthanu. Rodil se je razsvetljen, je inkarnacija ljubezni in modrosti. Bistvo njegovega učenja je: "Ljubi vsako živo bitje vsaj toliko, kot ljubiš sebe!" Sri Mahaprabhudži je zapustil svet leta 1963, star 135 let.
madhavananda

Hindu Dharmsamrat Sri Paramhans Svami Madhavananda je bil eden izmed redkih pravih duhovnih učiteljev našega časa. Bil je učenec Sri Dip Narajan Mahaprabhudžija, od katerega je, ko je Sri Mahaprabhuji zapuščal ta svet, prejel duhovno dediščino. Z lastnim zgledom popolne predanosti Bogu in s svojim nesebičnim služenjem vsem živim bitjem je bil Sri Madhavanandaji navdih mnogim duhovnim iskalcem, ki so prihajali k njemu. Večino svojega časa je preživel v ašramih v Jaipurju in Nipalu (Rajastan, Indija) ter na potovanjih k svojim učencem v drugih delih Indije in v Evropi. V svoji knjigi "Lila Amrit" je opisal življenjsko zgodbo svojega božanskega učitelja Sri Mahaprabhujija.

Paramhans Svami Madhavananda je bil zelo spoštovan, tako v Indiji kot drugod, v znak priznanja je prejel mnoge častne in duhovne nazive, med drugim tudi "Hindu Dharm Samrat" - vladar Sat Sanathan Dharme, večne "religije" (lat. religare = ponovno povezati), ki je nad vsemi veroizpovedmi in povezuje vsa živa bitja. Holi Guruji (angl. Holy Guruji), kot so ga učenci spoštljivo imenovali, je zapustil fizični svet 31. oktobra 2003. Še zmeraj ostaja neizčrpen vir navdiha za mnoge iskalce Resnice.

maheshwarananda

Vishvaguru Paramhans Maheshwarananda - njegovi učenci mu pravimo Vishvaguruji - je ponesel nauk o jogi na Zahod, v Evropo, Ameriko in Avstralijo. Je avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju. Glavne točke njegovega učenja so:

 • fizično, duševno, socialno in duhovno zdravje
 • spoštovanje vseh oblik življenja
 • strpnost in sožitje vseh veroizpovedi, kultur in narodov
 • mir povsod in za vse
 • zaščita človekovih pravic
 • zaščita in ohranjanje okolja in narave.

Prejel je veliko mednarodnih priznanj. V Indiji mu je bil podeljen častni naziv doktor joge in profesor duhovne znanosti; aprila leta 1998 je bil v Haridvaru imenovan za mahamandaleshvarja reda Maha Nirvani Akhara.

Kontaktni podatki

naslov Joga center 
Selanova 16, 1000 Ljubljana
gsm 040 221 108
od ponedeljka do četrtka
od 10.00 do 11.00 in od 16.00 do 17.00

mail info@joga-ljubljana.org

Prijava na e-novice

captcha 

Go to top